CUMARTESİ
1. Geyik Coffee Roastery & Cocktail Bar, “Bu nasıl mekan, kahveci mi kokteylci mi?” diyenlere ilk açıklamam, kahvesi için ayrı gitmeli, kokteylleri için ayrıgitmeli. Ben hatta öğleden sonra gidip önce kahve sonra kokteylle devam etmeyi tercih ediyorum. Ne önerirsiniz derseniz, hepsi derim çünkü işlerini öyle tutkuyla yapıyorlar ki, ne denesem el emeği göz nuru lezzetli geliyor. Küçük ve sıcak bir mekan, kalabalık günlerinde dışarıda ayakta bir kalabalık oluşuyor. Öğleden sonra giderseniz dışarıda minderlere yayılıp, keyif yapabilirsiniz.
2. İki yılı aşkın bir süredir yaptığı temalı pazarlarıyla adın duyuran Souq Karaköy,27-28 Şubat tarihlerinde Ziyafet konseptiyle tekrardan karşınızda. Yeme-içme sektöründeki lokal markaların da canlanmasıyla bu kez sadece yerli üreticilere, yerel lezzetlere ve bağımsız yeme-içme girişimcilerine yer veriyor.
3. Bu hafta sonu için beni en çok heyecanlandıran aktivitelerden biri Sergi Arola’nın kendi elleriyle hazırlayacağı imza yemekleri. Sergi Arola profesyonel şefliğinin yanında sunumlardaki sanatıyla sizi büyüleyecek gibi gözüküyor. Menüden favorim “Dülger Balığı ve Cips”; yemek sonrasında da “Arola’nın Tatlı Dakikaları” ile çay ve kahve ikramları bulunuyor. Tadım menüsü kişi başı fiyatı 300TL.
4. Nil Karaibrahimgil; yıllar geçtikçe artan güzelliğiyle, sanatıyla, sevgisiyle ve kendisi gibi sürpriz dolu sahnesiyle Bostancı Gösteri Merkezi’nde. 27 Şubat 2016 tarihinde 21.00’de, bilet fiyatları 45TL’den başlıyor.
5. Yemek stilistliği yıllardır var olan, sosyal medyanın öne çıkmasıyla adını daha da duyuran bir alan. Yemeklerin lezzetlerindense görüntülerinin iştah açmasını sağlamak, midedense göze hitap eden bu alanda kendinizi geliştirmek isterseniz MSA’nın “Food Styling’e Giriş” eğitimi bugün başlıyor. Kapsamlı bir programa sahip olan eğitim için daha detaylı görüşmenizi tavsiye ederim.
PAZAR
1. Olivier Pistre’nin yönetimindeki IST TOO, mevsimine göre çiftlikten masanıza getirdikleri doğal lezzetlerle dolu bir brunch hazırlıyor, bu arada brunchta ıstakozumuz eksik diyenlere ıstakoz bile sunuyor. Buradan memnun kalmadan çıkan olmayacak gibi gözüküyor; her mutfaktan bir parça alınmış; kömür ateşinde pişirilmiş pide, kebap çeşitleri, sushi, karides, pavurya, deniz tarağı... Çocuklara özel menüler ve eğlenceli sürprizler de düşünülmüş. Brunchın keyfini tam anlamıyla çıkarmanız için herkesi düşünmeye çalışmış Shangri-La Bosphorus. Her Pazar 12.00-15.00, kişi başı sınırsız yerli içki ile 195 TL. (0-6 yaş ücretsiz, 7-12 yaş yüzde 50 indirimli)
2. Heinz Mack, ışığı sonsuz bir yaşam kaynağı olarak kabul ederek eserlerini 60 senelik uzun kariyeri içerisinde yaratan, farklı bir sanatçı. İçinize yaşam enerjisi verecek ve sanata doymanızı sağlayacak başarılı bir sergi olan “MACK. Sadece Işık ve Renk” , 17.07.2016 tarihine kadar S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nde sizlerle buluşuyor. (Pazartesi günleri kapalı; Tam 20TL, Öğrenci 10TL)
3. Sinema öncesi sushi keyfi en sevdiklerimizden. İstinye’deyken müdavimiydim, keşke yakınlarda da olsa her gün gitsem derdim; sesimi duyup Ulus’a da şube açtılar.(Geriye bütçeyi ayarlaması kaldı.). Ioki sushi konusunda İstanbul’da en başarılı isimlerden; şu anda Kandilli, İstinye ve Ulus olmak üzere üç şubesi bulunuyor. Menüden önerilerim; Acılı Edameme 16 TL, Crispy Roll 32 TL ve Volcano Roll 42 TL.
4. Sadece yemek yemeyelim biraz da elimiz çalışsın diyorsanız, bugünkü konumuz “Ekmek Yapımı”. Düşünsenize, kahvaltıya kendi yaptığınız ekmeğin kokusuyla başlıyorsunuz; mayalı hamur yapımı, fransız baget ekmeği ve focaccia ekmeği... Etiler’de bulunan City Cooks Mutfak Okulu’nda saat 14:00-17:00’da gerçekleştirilecek olan eğitimin fiyatı 130 TL.
5. Hesaplaşma (Misconduct), sadece oyuncu kadrosuna duyacağınız saygıdan bile izlenmeye değer bir film. İlk kez yönetmen koltuğuna oturan, Garez filmleriyle bilinen Shintaro Shimosawa’nın yönetmenliğinde; Josh Duhamel, Anthony Hopkins ve Al Pacino başrolleri paylaşıyor. Film, hırslı genç bir avukatın, büyük bir ilaç firmasına karşı üstlendiği önemli bir dava sırasında yaşadıklarını anlatıyor.