GÜZELLİK - CİLT BAKIMI

Yaşlanmaya karşı trend teknik: İplerle yüz askılama

Gün geçmiyor ki, modern estetik uygulamalara bir yenilik daha eklenmesin… Bu uygulamalar arasında son dönemde öne çıkanlardan biri de silikon iplerle yüz askılama tekniği. Son dönemde ülkemizde de sıklıkla uygulanmaya başlanan bu güncel estetik tekniğini Op.Dr. İlker Manavbaşı anlattı

profil
BT Ekip
11.10.2023
Yaşlanmaya karşı trend teknik: İplerle yüz askılama

Silikon iplerle yüz askılama, cildin sıkılaşmasını ve gençleşmesini sağlamak için kullanılan bir kozmetik prosedür. Bu yöntemde, cilt altına ince silikon ipler yerleştiriliyor. Bu da cildin yukarı doğru çekilmesini ve sıkılaşmasını sağlıyor. Bu amaçla kullanılan ipler, cerrahi silikon ve erimeyen cerrahi iplerin karışımdan oluşuyor. Op.Dr. İlker Manavbaşı, iplerin üzerindeki küçük tırtıklar veya konilerin cilt altında tutunarak gerildiğinde cildi kaldırıcı bir etki oluşturduklarını söylüyor: “Bu sayede, sarkmış cildin yükseltilmesi ve yeniden konumlandırılması sağlanarak daha genç ve sıkı bir görünüm elde ediliyor.”

Uygulama; yüzde kullanılan bölgeye göre, kaş kaldırma kaşa şekil verme, yanak dolgunlaştırma, ağız kenarında biriken cildi yok etme ve boyunda biriken cildi ortadan kaldırılma ve çene hattı oluşturmak için kullanılabiliyor. Silikon ipler, cilt altında yerleştirildikleri bölgede sürekli kalıyorlar. Bir komplikasyon gelişmediği taktirde çıkarılmaları gerekmiyor. İlerleyen yaslarda bir yüz germe ameliyatı planlansa bile iplerin varlığı sorun teşkil etmiyor.

Op. Dr. İlker Manavbaşı, tekniğin nasıl uygulandığını ise şöyle anlatıyor: “Silikon iplerle yüz askılama genellikle lokal anestezi altında uygulanıyor. İşlem yaklaşık 1-1.5 saat sürüyor. İşlem sonrası hastanın yüzünde hafif bir şişlik, morluk veya kızarıklık görülebiliyor. Ancak bunlar genellikle kısa süre içinde geçiyor. Eğer yüzde doku kaybına bağlı zayıflık, göz kapaklarında sarkma ve gevşeme mevcut ise ip askılama; yağ enjeksiyonu ve göz kapaklarına yönelik cerrahi işlemler ile beraber yapılabiliyor. Bu durumlarda genel anestezi hastaya daha uygun bir seçenek olarak sunuluyor.”

Uygulama sonrasında iyileşme, yüzde yapılan işlemlerin genişliğine bağlı olarak 1 ile 3 hafta arasında değişiyor. İşlem sonucu, kullanılan ip sayısı ve kişinin kolajen yapısına bağlı olarak 3-5 yıl korunuyor. Bu süre zarfında yüzün belli bölgelerinde gevşemeler görülebiliyor. Bu durumda hastanın isteğine bağlı olarak yeniden bir kalıcı ya da geçici ip uygulaması ile takviye yapmak mümkün oluyor.


Önceki ve Sonraki
Haberler