• 3 yaprak milföy (+1 yaprak üzerine)
• 1 yumurta sarısı
• 150 gram toz şeker
• 750 ml süt
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 1 paket vanilya
• 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
• 200 gr tam yağlı ricotta (alternatif olarak mascarpone ya da krema kullanabilirsiniz)
Milföyleri küçük kareler halinde kesip 180 derece alt üst ısınmış fırında kızarıp kabarana kadar pişiriyoruz.
Krema için süt, şeker, nişasta ve yumurtayı iyice karıştırıp orta ateşte pişiriyoruz. Göz göz olunca ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekliyoruz.
Krema soğuyunca ricottayla güzelce çırpıyoruz.
Soğumuş milföyler ile kremayı dikkatlice karıştırıyoruz. Kalıba ya da Borcam’a aktarıyoruz.
Üzerindeki kırıntılar için bir adet milföy hamurunu aynı şekilde pişirip elimizle parçalıyoruz.
En az 3-4 saat dolapta dinlendiriyoruz.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.