Taze kahve derken kast ettiğimiz marketten aldığınız ve paketlenmiş fakat son kullanma tarihi henüz geçmemiş kahve değil... Geleneksel bir şekilde kahve dükkanına gidip orada makinada çektirerek satın aldığınız kahveden bahsediyoruz. Mümkün olduğunca az miktarda ve sık satın alarak da taze kahve tüketimini sağlayabilirsiniz.
Bakır cezveler çelik cezvelere göre çok daha doygun bir tat verir. Ancak bakır cezve kullanıyorsanız metal kaşık kullanmamaya dikkat edin. Aksi halde cezve çizilir ve zamanla bakır sıcak su ile açığa çıkar. Bu durum ise zehirlenmeye kadar gidebilir. Bakır cezvenizi birkaç yılda bir kalaylatmanız önemli. Yıkarken ise tel değdirmemeye dikkat edin.
Kahve tamamen karıştırıldıktan sonra cezve ocağa alınır ve ağır ağır pişirilir. Ağır ağır pişen kahve köpüklenip kabarmaya başlayınca üzerinden bir kaşık kadar köpüğü fincana aktarıp cezveyi beklemeden tekrar ocağa koymalı bir taşım daha kaynatarak köpük elde etmelisiniz. Afiyet olsun!
Bonus: Kahve içerken bilmeniz gereken 5 kural