- Eti çelik tencereye koyup suyunu bırakana kadar bekleyin. Ayıklayıp doğradığınız soğanları ekleyin.
- Zar zar doğranmış kabak ve ince kıyım kırmızı dolmalık biberi ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin, tuz pul biber ve karabiberi ekleyin.
- Marulları 1-2 dakika haşlayın.
- Hazırladığınız malzemeyi eşit parçalara bölün. Marulların içine koyup bohça şeklinde sarın.
- Bu bohçaları yanmaz tencereye dizin üzerine domates rendesi, azık zencefil rendesi, sarımsakları koyup yanmayacak kadar az su ilave edip hafif ateşte pişirin.
- Pişerken en üste 3 dal fesleğen atıp pişirin. Afiyet olsun...
NOT: Et pişirirken en iyi sonucu döküm veya granit tencerelerde alıyorum. Teflon ve seramikte et su kaybediyor ve iyi pişmiyor.
Bonus: Portakallı diyet hindi tandır tarifi