Gazpacho Akdeniz mutfağının, özellikle İspanyol ve İtalyan mutfağının vazgeçilmez yaz çorbası... Mevsiminde domates, taze sebzeler, taze ve kuru baharatları ile tam bir vitamin ve antioksidan bombası. Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu ferahlatıcı ve sağlıklı bir alternatif olarak paylaştı...
1 büyük yeşilbiber veya 2-3 köy biberi (çekirdekleri temizlenmiş
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı acı biber (isteğe bağlı)
Yarım çay bardağı (50 ml) zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke veya limon suyu
2-3 dal yemeklik fesleğen
1 dilim kızarmış ekmek
Yapılışı
Bütün malzemeler bir blender’a doldurulup istenilen kıvama gelene kadar çekilir. Pürüzsüz kıvam istenirse çok, hafif parçalı istenirse daha az çekilir.
Hazırlanan çorba 1 saat kadar buzdolabında bekletilerek soğutulmalı.
Servis edilirken üzerini değişik garnitürlerle süsleyin (fesleğen yaprakları, maydanoz, biber parçaları gibi).