Yumurta: Kaliteli protein kaynağı olan yumurta sahurun vazgeçilmezlerindendir. Haşlama, az yağda, poşe veya sebzelerle karıştırılarak omlet şeklinde tüketilebilir.
Yoğurt: İyi bir kalsiyum kaynağı olan yoğurt tok kalmanıza ve susuzluk hissinin önlenmesine yardımcı olur. Sahurda ayran yapabilir, salatalık rendeleyerek cacık olarak tüketebilir, yulaf ekleyerek daha doyurucu hale getirebilir, yeşilliklerle veya meyve ile karıştırabilirsiniz.
Yeşillikler: Posa içeriği zengin olan yeşillikler uzun süre tak kalmamıza yardımcı olur. Dereotu, nane, maydanoz, marul, roka, tere, semizotu, havuç, salatalık ve biber sahur için iyi alternatiflerdendir.
Kuruyemiş: Sağlıklı yağları içeren kuruyemişler sahurda tüketildiğinde gün boyu tokluk sağlar. Çiğ fındık, fıstık, ceviz, badem, antep fıstığı, kaju veya kabak çekirdeğini avuç içiniz kapanacak kadar tüketebilirsiniz.
Meyve: Vitamin, mineral ve posa kaynağı olan meyveler gün içinde daha zinde ve güçlü kalmaya yardımcıdır. Muz, elma, hurma, avokado ve Hindistan cevizi iyi alternatiflerdendir.
Yulaf: Beta glukan içeriğiyle kan şekeri seviyesini dengeler, uzun süreli enerji sağlar. Yulafı sütle pişirebilir, omletinize ekleyebilir veya yoğurt ve meyve ile karıştırarak çiğ olarak tüketebilirsiniz.
Peynir: Sindirim sorunlarına destek olmak ve tok kalmak için peynir tüketmek oldukça önemlidir. Az tuzlu peynirler susamanızı engeller, dolayısıyla lor peyniri en doğru tercihlerdendir.