YAŞAM - HABER

BMW, Naomi Campbell’dan esinlenerek tasarladığı lüks arabayı Cannes’da tanıttı

BMW’nin efsanevi süper model Naomi Campbell’dan esinlenerek tasarladığı XM Mystique Allure otomobil, eşi benzeri görülmemiş bir tasarım konseptine sahip. Cannes Uluslararası Film Festivali’nde tanıtılan ve türünün tek örneği olan couture esintili Mystique Allure, koyu mordan laciverte uzanan bir renge sahip

profil
BT Ekip
17.05.2024
BMW, Naomi Campbell’dan esinlenerek tasarladığı lüks arabayı Cannes’da tanıttı

BMW, süper model Naomi Campbell'den ilham alan ve özellikle türünün ilk örneği olan yeni otomobil modeli XM Mystique Allure'u, Cannes Uluslararası Film Festivali’nde tanıttı.

BMW'nin 2023'te Campbell'ın yer aldığı ‘Dare to be You’ kampanyasının bir kutlaması olan XM Mystique Allure, yapısında yüksek moda unsurlarını benzersiz bir şekilde birleştiriyor ve Campbell’in ikonik tarzına bir saygı duruşu niteliği taşıyor.

BMW Marka Deneyimleri Başkan Yardımcısı Stefan Ponikva’ya göre BMW XM Mystique Allure’un Cannes Uluslararası Film Festivali 2024’te sunulması; BMW'nin çağdaş, ilerici lüks konusunda süregelen vizyonunu işaret ediyor. Ponikva’ya göre efsanevi süper model Naomi Campbell'den ilham alan bu otomobil, yüksek moda malzemelerle tasarlanan ilk BMW olma özelliğini taşıyor.

Aracın dış kısmı, Naomi Campbell’ın en sevdiği renk olan derin bir Ultramarin rengine boyanmış ve parlak bir matla kaplanmış. Tasarım, otomobilin içi ve dışı arasındaki çizgileri bulanıklaştırmayı amaçlayan, yoğun mor ve derin lacivert arasında geçiş yapan ışıltılı metalik payetler içeriyor.

Ayrıca XM Mystique Allure, ünlü Hollywood film bestecisi Hans Zimmer tarafından Campbell’dan ilham alınarak yaratılan özel bir işitsel deneyim sunuyor. Zimmer, 2021’den bu yana elektrikli modelleri için benzersiz sürüş sesleri oluşturmak amacıyla BMW ile iş birliği yapıyor; Mystique Allure da bunun en son örneğini temsil ediyor. Aracın ses düzeni avangart tasarımını tamamlıyor ve geleneksel lüks konseptlere meydan okuyor.

Naomi Campbell, kendisinden ilham alınarak tasarlanan otomobille ilgili düşüncelerini şöyle anlatıyor: “BMW’nin, BMW XM Mystique Allure vizyonunun hayata geçmesine tanık olmak gerçekten inanılmazdı. Her açıdan benzersiz bir başyapıt olarak duran ilk lüks defile otomobili için ilham kaynağı olmuş olmaktan büyük bir onur duyuyorum.”

Önceki ve Sonraki
Haberler