YAŞAM - HABER

Dolce & Gabbana, köpekler için parfüm çıkardı

İtalyan lüks moda evi Dolce & Gabbana, köpek dostlarımıza yönelik yeni bir parfüm piyasaya sürdü. 99 Euro’luk etikete sahip olan Fefé adlı parfüm, ücretsiz bir tasmayla birlikte geliyor. Ama hayvan aktivistleri, parfümün köpeklerin koku alma duyusunda sıkıntı yaratabileceği konusunda uyarıyor

profil
BT Ekip
13.08.2024
Dolce & Gabbana, köpekler için parfüm çıkardı

İtalyan moda markası Dolce & Gabbana, köpekler için özel olarak tasarlanmış, Fefé adında bir parfüm çıkardı. Adını markanın kurucu ortağı Domenico Dolce’nin köpeğinden alan 99 Euro’luk parfüm; ylang ylang, misk ve sandal ağacının ‘taze ve narin notalarını’ harmanlıyor. Ancak parfüm uygulanırken burun bölgesinden kaçınılması tavsiye ediliyor.

Alkolsüz parfüm; Dolce & Gabbana logosu bulunan, 24 ayar altın kaplama pençe baskısıyla süslenmiş, nane renginde bir cam şişede geliyor. Parfümü alanlar, şişedeki 24K altın kaplamalı köpek pençesinin aynısına sahip olan D&G köpek tasmasına da sahip oluyor.

Kokunun reklamını yapan video, “Ben narin, özgün, karizmatik ve hassasım” sözleriyle başlıyor ve Bichon Frises’i, Dachshund’ları ve Chihuahua’ları bir taburede poz verirken gösteriyor. Reklam, “Çünkü ben sadece bir köpek değilim, ben Fefe’yim” sözleriyle bitiyor.

Ancak uluslararası hayvan hakları kuruluşu PETA, ‘insanları memnun etmek için tasarlanmış bir kokuyu köpeklere sıkmanın onları çok üzebileceğini’ söylüyor.

PETA’nın kurucusu Ingrid Newkirk, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Köpeklerin burun deliklerinde 100 milyonlarca reseptör bulunduğunu ve insanlardan 10.000 ila 100.000 kat daha iyi koku alabildiklerini’ söyleyip ekledi: “Kürklerine sıkılan parfümler derilerinin tahriş olmasına ve sıkıntı yaşamalarına neden olabilir. Çevrelerindeki diğer kokuları algılama ve karşılaştıkları diğer hayvanlarla iletişim kurma yeteneklerini de engelleyebilir.”

Önceki ve Sonraki
Haberler