Kış meyvelerini ayrı bir seviyoruz. Son günlerde hem içmek hem de yemek için kullandığımız portakalları başka nerede kullansak diye düşününce portakal kurutmaya karar verdik.
Ara öğün olarak yemek, çaylarınızı tatlandırmak, hediyelerimizi süslemek, yılbaşı ağaçlarınıza takmak, masadaki kaselerde süs olarak kullanmak ve daha bir sürü yaratacı proje için kurutulmuş portakalları kullanabilirsiniz.
Evde her zaman bulunan yoksa da sadece bir malzeme ile siz de portakalları kurutup gününüzü güzelleştirmek için adım atın.
Malzemeler
-2 adet portakal
-Bıçak
-Fırın Kağıdı
-Peçete
-Fırın
Yapılışı
100 derecede fırını ısıtmaya başlayın.
Portakalları orta boyutta dilim dilim kesin.
Peçete ile portakalın suyunu alın.
Fırın kağıdını tepsiye koyup peçete ile kuruttuğunuz portakalları dizin.
Tepsiyi fırına yerleştirin.
Yaklaşık 3 saat boyunca 100 derecede pişirin.
Yarım saat aralıklar ile portakalları çevirin.
Fırından çıktıktan sonra 1 saat dinlendirin.
Yemek ve içecekler için kullanacaksanız kavanozda saklamanızı öneririz.