Biraz yeşile, biraz doğal olana biraz da toprağa olan merakımızdan kendi maydanozumuzu dikmeye karar verdik. Nasıl yaptığımızı önemli noktalarını sizle de paylaşalım dedik. Toprağa el sürmek, bir bitki yetiştirmenin mucizesine tanık olmak için bu basit ama harika tarifi okuyup hemen yapın deriz. Bir aya kendi maydanozlarınızı yersiniz.
Malzemeler
-1 adet saksı
-Toprak
-1 tatlı kaşığı maydanoz tohumu
-Su
Yapılışı
1. Saksıya toprağı koymaya başlayın.
2. Tohumların sağlıklı bir şekilde çimlenebilmesi için toprağı koyarken sürekli bastırın.
3. Tohumları en az 1cm derine serpiştirerek ekin.
4. Üstüne bir katman daha toprak koyun, sulayın ve tomurcuklanması için beklemeye başlayın.
Balkonunda ya da camın önünde saksı içinde maydanozunu yetiştirebilirsin. Saksını sabah güneşi alan bir yere koymayı unutma 20 gün ile 30 gün arasında kendi ektiğin maydanozu taptaze bir şekilde yemeye başlayabilirsin.
Bu aylarda haftada 2 kere sulamak yeterli olacaktır.Toprak hep hafif nemli kalmalı. Maydanozun dalında 3 yaprak çıkarttığı zaman toplamaya başlayabilirsin.
Taptaze kendi maydanozlarını salatanda, böreğinde, sağlıklı suyunda ve yemeklerinde kullanmak seni çok mutlu edecek