YAŞAM - YEME - İÇME

14 Şubat menünüz hazır mı?

14 Şubat akşamı kalabalık mekanlar yerine evde olmayı mı tercih ediyorsunuz? Ceren Soysal Demirel bu romantik akşam için pratik tariflerden oluşan bir menü hazırladı.

14 Şubat menünüz hazır mı?

Malzemeler:

  • 2 adet kuzu incik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz & Karabiber

 

Yapılışı:

  • Kuzu incikleri düdüklü tencereye alın, üzerini geçecek kadar su koyun ve 20 dakika pişirin.
  • Düdüklüde yumuşayan incikleri çıkartıp bir fırın kabına alın.
  • Tereyağı, kekik, tuz, karabiber ve toz biberi güzelce karıştırıp inciklerin üzerine sürün.
  • Fırın kabını önce yağlı kağıtla kaplayın, üzerini de alüminyum folyoyla kapatın.
  • 180°C ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
14 Şubat menünüz hazır mı?

Malzemeler:

  • 1 demet roka
  • 1 çay bardağı nar tanesi
  • 1 dilim beyaz peynir
  • Tuz
  • Limon, zeytinyağı

 

Yapılışı:

  • Rokaları güzelce yıkayın ve ince ince kesip bir salata kasesine koyun.
  • Üzerine ayıklanmış nar ve ufak ufak parçalanmış beyaz peynir serpiştirin.
  • Tuz, zeytinyağı ve limon suyunu kapaklı küçük bir kavanozda iyice çalkaladıktan sonra salatanın üzerine dökün.
14 Şubat menünüz hazır mı?

Malzemeler:

  • 8 adet kare milföy
  • 400 gram çilek
  • 1 yumurta sarısı

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

 

Yapılışı :

  • İç dolgu kreması için süt, şeker ve unu muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Altını kapatma esnasında vanilyayı da ekleyip güzelce karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Donmuş milföyleri hafifçe unladığınız tezgaha alın, 5 dakika yumuşamaları için bekleyin.
  • 1 kare milföyden kalp kurabiye kalıbıyla 2 adet kalp çıkarın. Çıkardığınız kalplerden birine bir boy küçük kalp kalıbıyla tekrar kalp çıkarın. Böylece sadece kenarları olan, içi boş bir kalp elde edeceksiniz.
  • Bütün olan kalp milföye yumurta sarısı sürün, üzerine de sadece kenarları olan kalp milföyü yerleştirin ve ona da yumurta sarısı sürün.
  • Hazırladığınız kalp milföyleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve 180°C ısıtılmış fırında ortalama 15 dakika, milföyler kabarıp kızarana kadar pişirin.
  • Milföyler ılınınca içlerini hazırladığınız iç dolgusuyla doldurun. Üzerine de çilekleri yerleştirin.
14 Şubat menünüz hazır mı?
Önceki ve Sonraki
Haberler