Malzemelerinizin hepsi oda sıcaklığında olsun.
• 3 yumurta
• ½ su bardağı toz şeker
• 2 ½ su bardağı un
• 1 su bardağı süt
• ½ su bardağı sıvı yağ
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilin
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 adet rendelenmiş havuç
• 1 avuç ceviz
• 2 çorba kaşığı Hindistancevizi rendesi
• Yumurta ile toz şekeri güzelce çırpın, köpüklü krema kıvamına gelsin.
• Şimdi ceviz hariç kalan tüm malzemeyi ekleyin ve çırpın.
• Son olarak doğranmış ceviz koyup spatulayla karıştırın.
•180°C ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
• Batırdığınız bıçak temiz çıkıyorsa, kekiniz pişmiş demektir.