Bu haftaki börek tarifimin yapılışı gerçekten sadece ve sadece 5 dakikanızı alacak. Yumuş yumuş, içi hafif ıslak bir kıvamı var. Ara öğünler, çay saatleri hatta hızlı sabah kahvaltıları için çok iyi bir seçenek olacak.
Malzemeler:
• 2 yufka
• 2 yumurta
• 2 su bardağı süt
• 200 gr rendelenmiş taze kaşar
Yapılışı :
• 2 yumurtayı büyük bir karıştırma kasesinin içine kırın ve çatalla karıştırın.
• Üzerine 2 yufkayı elinizle gelişigüzel şekilde küçük parçalarda kırpın.
• Süt ve kaşarı da ilave edip hepsini kabın içerisinde güzelce karıştırın.
• Yağladığınız bir fırın kabına tüm karışımı boşaltın
• 180 °C ‘de ısıtılmış fırında üzeri kabarıp kızarana kadar pişirin.
• Sıcak sıcak servis yapın.
NOT: Bu tarifi damak tadınıza göre çeşitlendirmek mümkün. Biberli, sucuklu, mısırlı ya da farklı ve çeşitli baharatlarla da deneyebilirsiniz.
Afiyet olsun!