1 su bardağı = 200 ml
26 cm kelepçeli kalıp kullandım. Kalıbınız daha küçükse malzemeleri azaltabilirsiniz.
Taban için:
Peynir krema için:
Elma için:
Kırıntı hamur için:
İşe ilk önce bisküvileri fındıkla birlikte toz haline getirmekle başlıyoruz. 100 gr eritilmiş tereyağını ilave edip ıslak bir kum haline getiriyoruz. Kalıbımızın tabanını ve kenarlarını kaplıyoruz. (Tabana pişirme kağıdı kullanmayı unutmayalım) Kalıbımızı buz dolabında beklemeye gönderiyoruz.
Peynirli krema için yukarıda verdiğim tüm malzemeleri çırpıyoruz. (Önce kremayı çırpıp güzelce kabartalım sonra diğer malzemeleri sırayla ekleyelim)
Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayıp şeker ve tarçınla hafiften ocakta yumuşatıyoruz.
Kırıntı hamur için de soğuk tereyağı, un ve parça fındıkları elimizde kırıntılar haline getiriyoruz.
Son olarak tüm malzemeleri buluşturuyoruz. Bisküvi kırıntılarının içini kremayla doldurup üzerine elmaları dağıtıyoruz. Son olarak da kırıntıları dikkatlice serpiştiriyoruz.
Önceden alt üst fansız 160 derecede ısınan fırına 1 saatliğine gönderiyoruz. (Çatlamaması için ısıya dayanıklı bir kaseye su koyup fırının içine bırakabilirsiniz) Fırından çıkınca buzdolabında en az 2-3 saat dinlenmeli.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.