• 500 gr kadar karışık Ege otu ( Ebegümeci, Tarak Otu, Arapsaçı, Dağlama, Köremen... Hepsi olur) Eğer karışık Ege otu bulamıyorsanız ıspanak & pazı & taze sarımsak da olur.
• 1 paket baklava yufkası
• 300 gr beyaz peynir
• 2 adet yumurta
• Yaklaşık 100 gr eritilmiş tereyağı ( zeytinyağı da olur)
• ½ çay bardağı zeytinyağı ( börek içi için)
• Tuz & karabiber
• Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayalım; tüm otları güzelce yıkayın ve ince ince doğrayın. Geniş bir kaba alın. Üzerine yumurtaları, peyniri, ½ çay bardağı zeytinyağını ve tuz & karabiberi ekleyin. Mümkünse elinizle güzelce karıştırın. Böylece iç harç en iyi şekilde harmanlanacaktır. Harç yanda beklesin.
• Fırın kabınızın tabanını güzelce yağlayın.
• Baklava yufkası açıldıktan sonra çabuk kurur o yüzden elinizi çabuk tutmalısınız.
• Yufkalar çok ince olduğu için 3’er 3’er kullanabilirsiniz.
• Tabana yayın 3 yaprak, sonra fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürün. Bunu 4-5 kere tekrarlayın.
• Daha sonra da 4 kenarından sarkacak şekilde yarısı içeride yarısı dışarıda kalacak şekilde de 3 yapraklı 2’şer kat yapın ve ortaya iç harcı yayın.
• Kenarlardan sarkan yufkaları içe katlayın.
• Kalan yufkaları da 3’erli ve araya tereyağı sürerek üzerine kapatın.
• 180C ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
• Sıcakken servis yapın, kıtır kıtır nefis bir lezzet olacak.
Bonus: Eve servis en iyi 10 börek