Malzemeler:
Karnabahar için:
Cajun baharatı:
• 1 çay kaşığı tatlı toz biber (paprika)
• ½ acı pul biber
• ½ çay kaşığı kekik
• ½ çay kaşığı zahter
• 1 çay kaşığı sarımsak tozu
• ½ çay kaşığı soğan tozu
• ½ çay kaşığı tuz
Makarna için;
• 1 paket penne makarna (dilerseniz glütensiz)
Makarna sosu için;
• 2 bardak şekersiz badem sütü
• 1 yemek kaşığı mısır nişastası
• 1 yemek kaşığı besin mayası
• 6-7 adet sarımsak
• Taze kekik, fesleğen
Yapımı:
Karnabahar:
• Karnabaharları küçük ağaççıklar halinde ayırın.
• Zeytinyağı ve tüm baharatla güzelce karıştırın.
• 200C ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Makarna:
Penne makarnayı bol tuzlu suda dişe gelir kıvamda haşlayın.
Sosu için;