YAŞAM - YEME - İÇME

Çikolatalı Scone tarifi

İngiltere'de çay saatlerinin sevilen lezzeti olan Scone; hem tatlı, hem de tuzlu olarak servis edilen farklı bir tarif... Vacilando Şefi Özge Kırış’ın verdiği çikolatalı Scone tarifini mutlaka denemelisiniz

Çikolatalı Scone tarifi
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardağı krema (1 çorba kaşığı üzeri için)
  • 1/2 su bardağı küp şeklinde çok soğuk tereyağı
  • 1/2 su bardağı pişmeye uygun bitter çikolata
  • Şeker, kabartma tozu, tuz ve unu bir kapta karıştırın.
  • Çok soğuk tereyağını içine ekleyip iri taneler olana kadar karıştırın.
  • Krema ve yumurtayı bir kapta çırpın ve unlu karışıma ekleyip karıştırın.
  • Çikolata parçalarını ekleyip tekrar karıştırın.
  • Tezgahınızı unlayın ve kurabiye kesicisiyle yuvarlak ve basık şekiller verin.
  • Tepsiye dizdiğiniz sconeların üzerine kremanın kalanından sürün.
  • 200 dereceye ayarladığınız fırınınız ısınana kadar tepsiyi buzlukta tutun.
  • 20 dakika civarı, üzeri kızarana kadar pişirin ve ılık servis edin.
Önceki ve Sonraki
Haberler