İngiltere'de çay saatlerinin sevilen lezzeti olan Scone; hem tatlı, hem de tuzlu olarak servis edilen farklı bir tarif... Vacilando Şefi Özge Kırış’ın verdiği çikolatalı Scone tarifini mutlaka denemelisiniz
Malzemeler
1/2 su bardağı toz şeker
2.5 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
1 yumurta
1/2 su bardağı krema (1 çorba kaşığı üzeri için)
1/2 su bardağı küp şeklinde çok soğuk tereyağı
1/2 su bardağı pişmeye uygun bitter çikolata
Yapılışı
Şeker, kabartma tozu, tuz ve unu bir kapta karıştırın.
Çok soğuk tereyağını içine ekleyip iri taneler olana kadar karıştırın.
Krema ve yumurtayı bir kapta çırpın ve unlu karışıma ekleyip karıştırın.
Çikolata parçalarını ekleyip tekrar karıştırın.
Tezgahınızı unlayın ve kurabiye kesicisiyle yuvarlak ve basık şekiller verin.
Tepsiye dizdiğiniz sconeların üzerine kremanın kalanından sürün.
200 dereceye ayarladığınız fırınınız ısınana kadar tepsiyi buzlukta tutun.
20 dakika civarı, üzeri kızarana kadar pişirin ve ılık servis edin.