YAŞAM - YEME - İÇME

Çikolatalı vegan turta tarifi

Bugün Dünya Çikolata Günü! Mutfakların mutluluk kaynağı çikolatayı Vacilando Şefi Özge Kırış'ın vegan turta tarifi ile kutluyoruz...

profil
BT Ekip
07.07.2021
Çikolatalı vegan turta tarifi
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı erimiş hindistan cevizi yağı
  • 2 su bardağı badem unu
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1/4 çay kaşığı yaprak tuz

  • 450gr bitter çikolata
  • 1.5 su bardağı badem sütü
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1/4 çay kaşığı yaprak tuz

 

Üzeri için: 

  • Yaprak tuz

1. Kakao, hindistan cevizi yağı, badem unu, pekmez ve tuzu karıştırın.
2. Kalıba koyup şekil verin ve 15 dakika soğutun.
3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika ya da sertleşene kadar pişirin.
4. Soğuması için oda ısısında 20-25 dakika bekletin.
5. Badem sütünü, bir sos tenceresine koyup ısıtın. 
6. Bir kaba koyduğunuz çikolatanın üzerine yavaş yavaş dökerken spatulayla karıştırın.
7. İçine tuzu ekleyip tekrar karıştırın.
8. Kremayı, tabanın üzerine dökün ve sertleşene kadar bekleyip yaprak tuzla servis edin.

Bonus: Çikolata soslu soğuk latte tarifi


Önceki ve Sonraki
Haberler