Malzemeler
• 3 adet yufka
• 1 adet yumurta sarısı
• Yarım kilo kıyma
Üzeri için
• 1 kase yoğurt
• 1 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı salça
• 1 demet maydanoz
• 1 adet kırmızı soğan
• 1 adet tatlı kırmızı biber
• Çok az sıvı yağ
• Tuz, karabiber, kırmızı biber tozu
Hazırlanışı
1. Temiz bir tezgahın üzerine yufkaları güzel bir biçimde seriyoruz. Ortadan kesip dört parçaya bölüyoruz. (Uzun ya da kısa yapmak tamamen sizin elinizde dilerseniz üçgen şeklinde kestiğiniz yufkaları 1 kere daha keserek kısa yufkalar elde edebilirsiniz.)
2. Yufkaları uzun ince bir çubuğa sarıp ucunu yumurta sarısına batırıp kenara alıyoruz. (Ben evdeki Çin çubuklarını kullandım sizlerin de evde pipet ya da benzeri bir çubuğunuz var ise kullanabilirsiniz.)
3. Tencereye 1 kaşık sıvı yağ koyup önceden ince doğradığımız soğanları alıp kavuruyoruz. Kavurduğumuz soğanların içerisine 1 yemek kaşığı salçamızı da ekleyerek karıştırıyoruz. Daha sonra kıymayı ve baharatları da ekleyerek kavurma işlemine devam ediyoruz.
4. Kızgın yağda kızarttığımız yufkaları kenara alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu ve kıyma sosumuzu ilave ediyoruz. Son olarak da ince kıydığımız maydanozları da ilave edip servise hazır bir hale getiriyoruz.
Sunum Önerisi
Ben evde bulunan toprakla temas etmemiş saksılarımın içerisine yağlı kağıt serip malzemeleri yerleştirdim sizler de dilerseniz bu şekilde ya da bir tabakta karışık bir şekilde servis edebilirsiniz.