Depremin neredeyse yerle bir ettiği Hatay’da faaliyet gösteren Organik Bakkal, bu büyük afette aldığı tüm yaralara rağmen yoluna devam etmeye çalışan yerel işletmelerden biri. Organik Bakkal’ın sahibi Volkan Mazı, ürünlerini İskenderun Madenli köyünde yetiştirdiklerini ama deprem nedeniyle İskenderun depolarının ciddi hasar aldığını söylüyor: “Şu an İskenderun üzerinden faaliyette bulunamıyoruz ama İstanbul dağıtım bölgesi için depomuz var. Şu an elimizden geldiğince ürünlerimizi oradan kargolamaya çalışıyoruz. Ürünleri tedarik aşamasında sıkıntılar yaşıyoruz ama umarım bir aya kadar sıkıntılarımızı çözmeyi planlıyoruz.”
Volkan Mazı, Organik Bakkal’ın nasıl doğduğunu ve depremde aldıkları yaraları şöyle anlatıyor: “Bilmem bilir misiniz, biz Hataylılar gittiğimiz her yere kolilerimizle gideriz. Üniversite zamanlarımda annem kendi yaptığımız ürünleri bize mutlaka gönderirdi. Tüm arkadaşlarım gelecek kolileri dört gözle beklerdi. Annem sürekli bana, yapmam gereken işin bu ürünleri insanlara tanıtmak olduğunu söylerdi. Üniversite bittikten sonra kurumsal firmalarda çalıştım ve aklımın bir ucunda hep annemin kolileri vardı. Bundan sekiz sene önce kurumsal hayatı bırakarak Hatay'ımın lezzetlerini, amcamın, dayımın, teyzelerimin, annemin köyünde yaptığı bütün doğal, el emeği ürünlerimizi, bu eşsiz lezzetleri mutfaklara ulaştırmak adına yeni bir yola çıkarak Instagram’da @organikbakal sayfasını kurdum. Zamanla lezzetlerimiz tüm mutfaklara ulaştı. Böylelikle günden güne daha çok büyüyen bir aile olduk.”
Depremde birçok akrabasını kaybettiğini, evlerinin, depolarının yıkıldığını söyleyen Mazı, “Aslında deprem; çocukluğumu, gençliğimi, anılarımı, hayatımda çok büyük bir yer kaplayan her şeyi ya aldı ya da azalttı” diyor.
Organik Bakkal’da şu an kabak reçeli, ceviz reçeli, çilek reçeli, ham incir reçeli, kuru ceviz, zeytin ve zeytinyağı bulunuyor. Bu ürünlerden sipariş vermek isterseniz; www.hataypazar.com adresini ve Instagram’da @organikbakal hesabını ziyaret edebilir ya da 05059781239 numaralı telefonu arayabilirsiniz.