Köfte malzemeleri
Yemeğin kalan malzemeleri:
• 2 orta boy kuru soğan
• 3 orta boy patates
•10-12 adet köfte (tencerenizin büyüklüğüne göre sayı değişebilir)
• 2-3 orta boy domates
• 3-4 tane sivri biber
• 2 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı salça
Köftenin yapılışı:
• Hepsini güzelce yoğurun. İstediğiniz büyüklükte şapşaplayın. Köftenin fazlasını saklamak için: her kata buzdolabı poşeti koyarak tepsiye dizin ve öylece dondurun. Donduktan sonra ağzı kapalı bir torbaya koyun. Her sefer ihtiyacınız kadar alıp pişirebilirsiniz.
Yemeğin yapılışı:
• Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağı ile hafif öldürün.
• Üzerine patatesi yuvarlak kesip yerleştirin.
• Bir sonraki kata köfteleri koyun ve biberle süsleyin.(Ben buzluktan çıkartıp doğrudan, donmuş halde koyuyorum)
• Rondoda domates, sarımsak, salça ile 1 bardak su ve tuz koyup bızztlatın ve o sosu da en üste dökün.
• Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kısın, patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun :)
Bonus: Ev yapımı hamburger tarifi