Sosu yumurtasız, keki yumuşacık, çocukluğumdan bu yana yediğim ve denediklerim arasında en iyisi, çünkü çok garanti bir anne tarifi. Sonuç şüphesiz her pişiren elden şahane oluyor. Henüz sıcak sıcakken tüketildiğinde ise gözünüzün önünde çocukluğunuz canlanırken siz mutlulukla dolup taşıyorsunuz..
Sosu yumurtasız, keki yumuşacık, çocukluğumdan bu yana yediğim ve denediklerim arasında en iyisi, çünkü çok garanti bir anne tarifi. Sonuç şüphesiz her pişiren elden şahane oluyor. Henüz sıcak sıcakken tüketildiğinde ise gözünüzün önünde çocukluğunuz canlanırken siz mutlulukla dolup taşıyorsunuz.
Tarif kayınvalidemin 50 yıllık tarif defterindendir.
Keki için Malzemeler
-4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
-200 gr (1 su bardağı) toz şeker
-240 ml (1 su bardağı) süt (oda sıcaklığında)
-216 gr (1 su bardağı) sıvıyağ
-140 gr (1 su bardağı) un
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı vanilya (özütü veya tozu)
-3 yemek kaşığı kakao
1. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
2. 20-23 cm'lik bir borcamınızı yağlayıp tabanına uygun yağlı kağıt kesip yapıştırın.
3. Bir çırpma kabında yumurtaları şekerle birlikte 2-3 dakika hızlı devirde çırpın.
4. İçine süt ve sıvıyağı da ekleyin, çırpın.
5. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve kakaoyu harmanlayıp bu karışıma ekleyin. Güzelce karışana ve topaklar kalmayana dek çırpın. (Çok sıvı bir karışım olacak, ekstra un eklemeyin)
6. Kalıbınıza dökün ve fırında 45 dakika pişirin. Pişmeye 10 dakika kala sosunu hazırlayın.
Sosu için Malzemeler
-150 gr (3/4 su bardağı) toz şeker
-240 ml (1 su bardağı) süt
-2 yemek kaşığı kakao
-100 ml (yarım su bardağı) sıvı yağ
Yapılışı
1. Orta boy bir tencerede tüm malzemeleri kaynayana dek çırpma teli ile karıştırın.
2. Kekiniz fırından çıkar çıkmaz önce eşit şekilde dilimleyin sonra sıcak sosunu dökün.
3. Sosu emip kekiniz ılınınca tadına varın.