Glutensiz olmasından dolayı ise fazlasıyla hafif. Vanilyayı tariften elemeyin, vanilya özütünüz yoksa aktardan alabileceğiniz çubuk vanilyaları dikeylemesine keserek içindeki tohumları koyun veya öyle bir imkanınız da yoksa (son seçenek) toz vanilin kullanabilirsiniz. Kahve ile vanilya birlikteliğinin kek ve sosundaki uyumu inanılmaz oluyor.
Kek Malzemeler
3 yemek kaşığı (42 gr) tereyağ
170 gr parçalanmış bitter çikolata (tercihen %70 kakao'lu)
6 adet yumurta (oda sıcaklığında ve sarısı ile beyazı ayrılmış)
200 gr (1 su bardağı) toz şeker
3 yemek kaşığı toz espresso
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı vanilya özütü
Ganaj Sos Malzemeler
100 gr bitter çikolata (parçalanmış)
21 gr (1 buçuk yemek kaşığı) tereyağ
2 tatlı kaşığı vanilya özütü
80 gr (1/3 su bardağı) krema
70 gr (1/3 su bardağı) toz şeker
1 yemek kaşığı toz espresso
1/4 tatlı kaşığı tuz
Martha Stewart 'tan uyarlanmıştır.