Bu tarifin yıldızı daha önce kendi blogumdaki Magnolia tarifi için de yaptığım "yoğunlaştırılmış şekerli süt". Evde yapıyorsam daima Cafe Fernando'nun tarifini yapıyorum, hiç şaşmıyor. Bu defa konservede buldum ve hemen kaptım! Siz de hazır bulabiliyorsanız alabilir veya kendiniz yapabilirsiniz.
Siz de kendi dondurmanızı yapmaktan büyük keyif alıyorsanız bu tada mutlaka varmalısınız! Benim Banana Split tarifim ile de çalamayacağınız kalp olduğunu düşünmüyorum, nefis oldu!
Yoğunlaştırılmış şekerli süt için; 600 ml sütü büyük boy bir tencereye koyun ve orta-yüksek ateşte kaynamaya başladığı an ateşten alıp kabaran sütün sönmesi için 1 dakika bekleyin. Ocağın altını kısıp en küçük ateşe koyun ve tencerenin içinde her daim bir tahta kaşık bulundurun. 1 saat boyunca, her 15 dakikada bir üzerinde oluşan kaymağı sıyırıp atarak pişirmeye devam edin. Bu sürenin sonunda sütü ocaktan alın, orta boy bir tencereye süzerek koyun ve içine 100 gr şekeri ekleyin. Ocakta orta ateşte hafif kaynayıp içindeki şeker eriyene kadar 1 dakika kadar kaşıkla karıştırın. Ocaktan alarak bir kaba aktarın ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun. Bu tariften 150 ml çıkacaktır.