YAŞAM - YEME - İÇME

Ev yapımı hardal tarifi

En sevilen soslardan biri olan ve özellikle ete çok yakışan hardalı satın almak yerine evde yapmaya ne dersiniz? Vacilando şefi Özge Kırış; yapımı son derece kolay olan, hiçbir katkı maddesi içermeyen hardal tarifi verdi

Ev yapımı hardal tarifi
  • 1 yemek kaşığı siyah hardal tohumu

 

  • 2 yemek kaşığı sarı hardal tohumu

 

  • 2 yemek kaşığı su

 

  • 2.5 yemek kaşığı elma sirkesi

 

  • 1 tatlı kaşığı arpacık soğan

 

  • 1 çay kaşığı tuz

 

  • 1 çay kaşığı kekik

 

  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • Hardal tohumları, tuz, kekik ve zerdeçalı karıştırın.
  • Arpacık soğanları çok ufak küp biçiminde kesip, ekleyip karıştırın.
  • Su ve sirkeyi ekleyerek karıştırın.
  • Üzerini kapatıp bir gece oda sıcaklığında bekletin.
  • Karışımı blender’dan geçirip bir kavanoza alın ve buzdolabında saklayarak tüketin.
  • Birkaç gün sonrasında hardalınızın tadı oturacaktır.
Önceki ve Sonraki
Haberler