En sevilen soslardan biri olan ve özellikle ete çok yakışan hardalı satın almak yerine evde yapmaya ne dersiniz? Vacilando şefi Özge Kırış; yapımı son derece kolay olan, hiçbir katkı maddesi içermeyen hardal tarifi verdi
Malzemeler
1 yemek kaşığı siyah hardal tohumu
2 yemek kaşığı sarı hardal tohumu
2 yemek kaşığı su
2.5 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı arpacık soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı zerdeçal
Yapılışı
Hardal tohumları, tuz, kekik ve zerdeçalı karıştırın.
Arpacık soğanları çok ufak küp biçiminde kesip, ekleyip karıştırın.
Su ve sirkeyi ekleyerek karıştırın.
Üzerini kapatıp bir gece oda sıcaklığında bekletin.
Karışımı blender’dan geçirip bir kavanoza alın ve buzdolabında saklayarak tüketin.
Birkaç gün sonrasında hardalınızın tadı oturacaktır.