YAŞAM - YEME - İÇME

Ev yapımı tuzlu kraker tarifi

Ceren Demirel ailece afiyetle tüketebileceğiniz gün içinde açlığınızı bastıracak, yolculuklarda yanınızda taşıyabileceğiniz sağlıklı bir atıştırmalık tarifi paylaşıyor.

profil
Ceren Demirel
20.10.2019
Ev yapımı tuzlu kraker tarifi

Çocukların ve sizin açlığınızı bastıracak, gün içinde ya da yolculuklarda yanınızda taşıyabileceğiniz sağlıklı bir alternatif tarifi hazırladım. Kapağı kapalı bir saklama kapında 1 haftaya kadar tazeliğini koruyor.
 

Malzemeler:
•    250 gr un
•    25 gr tereyağı (küçük küpler halinde soğuk olarak)
•    150 ml süt (3/4 su bardağı)
•    1 çorba kaşığı zeytinyağı
•    1 tatlı kaşığı bal
•    Tuz

Yapılışı :
•    Bir karıştırma kabının içinde un, tereyağı, zeytinyağı ve tuzu koyup biraz karıştırın.
•    Sütü ve balı azar azar kontrollü ilave edin. Elastik ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
•    Hamuru unlanmış bir tezgaha alın ve incecik açın.
•    4*4 cm boyutunda kesin. Hamurlara çatalın sivri tarafını hafifçe batırın ve tepsiye alın.
•   Hamurların üzerini damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz. ( Ayçekirdeği, kabak çekirdeği, baharat vb gibi…)
•    180˚C ısıtılmış fırında 10-15 dakika civarı krakerler hafif kızarana kadar pişirin.
•    Çıtır çıtır olabilmesi için, fırını kapattıktan sonra 5 dakika daha krakerleri fırınının içinde tutun.  


 

Önceki ve Sonraki
Haberler