Çocukların ve sizin açlığınızı bastıracak, gün içinde ya da yolculuklarda yanınızda taşıyabileceğiniz sağlıklı bir alternatif tarifi hazırladım. Kapağı kapalı bir saklama kapında 1 haftaya kadar tazeliğini koruyor.
Malzemeler:
• 250 gr un
• 25 gr tereyağı (küçük küpler halinde soğuk olarak)
• 150 ml süt (3/4 su bardağı)
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı bal
• Tuz
Yapılışı :
• Bir karıştırma kabının içinde un, tereyağı, zeytinyağı ve tuzu koyup biraz karıştırın.
• Sütü ve balı azar azar kontrollü ilave edin. Elastik ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
• Hamuru unlanmış bir tezgaha alın ve incecik açın.
• 4*4 cm boyutunda kesin. Hamurlara çatalın sivri tarafını hafifçe batırın ve tepsiye alın.
• Hamurların üzerini damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz. ( Ayçekirdeği, kabak çekirdeği, baharat vb gibi…)
• 180˚C ısıtılmış fırında 10-15 dakika civarı krakerler hafif kızarana kadar pişirin.
• Çıtır çıtır olabilmesi için, fırını kapattıktan sonra 5 dakika daha krakerleri fırınının içinde tutun.