Malzemeler:
Pizza hamuru için:
• 500gr un
• 2 bardaktan biraz fazla ılık su
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 paket instant maya (10gr)
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Domates sosu:
• 2 domates rendesi
• 1 tatlı kaşığı salça
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• Tuz, karabiber, kekik, kuru fesleğen
Süsleme malzemeleri:
• 200 gr rendelenmiş kaşar
• Sucuk
• Mantar
Yapılışı:
Pizza hamuru için:
• Tüm hamur malzemelerini bir geniş kaba alıp güzelce yoğurun. Suyu azar azar koymakta fayda var.
• Hamur bütünleşince toparlayıp top haline getirin ve üzerini streç filmle kapatıp 40-45 dakika hamurun iki katına çıkmasını bekleyin.
Domates sosu için:
• Tüm sos malzemesini bir sos kabına alın ve 7-8 dakika pişirin. Gerekirse azıcık su ilavesi yapabilirsiniz.
Hamur 2 katına çıkınca;
• Tepsinizin büyüklüğüne göre hamurunuzu 2’ye ya da 3’e ayırın.
• Un serptiğiniz tezgahta merdaneyle hamurunuzu inceltin.
• Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamurunuzu yerleştirin ve çatalla bastırarak hamurda ufak delikler yapın.
• Hamurun her yerine eşit olacak şekilde domates sostan sürün.
• Kaşarın yarısını yine eşit şekilde dağıtıp eklemek istediğiniz malzemeleri de koyun.
• En son biraz daha kaşar serpiştirin.
• 210°C ısıtılmış fırında pizzanız kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.