Rize, Çayeli kökenli Mehmet Akif Köse'nin kurduğu Fasuli, İstanbul'da kuru fasulye denince ilk akla gelenlerden... Tophane'deki mekanı semtin en sevilen adreslerinden olan Fasuli'nin ayrıca Sirkeci, Çapa, Cerrahpaşa ve Büyükçekmece'de şubeleri var. İnternet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz ( fasuli.com.tr)
Beyoğlu'nda Karadeniz yemekleri sevenlerin uğrak mekanı olan Hayvore Vedat Milor'un da favorilerinden... Kuymak, hamsili pilav, karadeniz pidesi ve karalahana sarması da çok seviliyor. İnternet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz (hayvore.com.tr)
Adres: İstiklal Cad.Turnacıbaşı Sok.No:4 Beyoğlu-İstanbul
İstanbul'da ilk restoranını Temmuz 2006'da Güneşli'de açan Nalia Karadeniz Mutfağı'nda yalnızca tereyağı ya da zeytinyağı, tuz olarak ise Himalaya tuzu kullanılıyor.Etler ise Balıkesir ve Afyon'dan getirtiliyor. Bostancı ve Kurtköy'de de şubeleri var. Yemek Sepeti üzerinden ulaşabilirsiniz.
Üsküdar, Kısıklı'da 1920 yılında Agop Bey tarafından tatlıcı olarak iletilen mekan 1938 yılından günümüze kuru fasulyeci olarak hizmet veriyor. Alamet-i farikası kuru fasulyesi Erzurum'un İspir ilçesinden, baraj suyuyla değil kanal suyuyla sulanıyor, tamamen organik. Pişirilme aşamasında ise; terbiye edilmeden önce 14 saat suda bekletiliyor. Daha sonra 2 saatlik süreçte fasulyeler gaz yapmaması için özel bir işlemden geçiriliyor.Terbiye edildikten sonra ise özel Trabzon yağıyla beraber, taş sırında toprak güveçlerde pişiriliyor.
Telefon: (0216) 599 04 61
Ortaköy Dereboyu Caddesi'nde 1996 yılından beri hizmet veren mekan kuru fasulyeyi sevdiren adreslerden... Erzurum’un yüksek rakımlı yaylalarında yetiştirilen organik fasulyelerimiz, tescilli formül ile pişiriliyor. Zeytinyağlı yemekleri de oldukça lezzetli. Yemek Sepeti üzerinden sipariş verebilirsiniz.
Fatih'te, Süleymaniye Camii’nin karşısında 1924’ten beri İstanbullulara hizmet veren mekanın ünlü müdavimleri var. Fiyatları makul, atmosferi harika ve kabak tatlısı da çok lezzetli! İnternet sitesi üzerinden (kurufasulyeci.com) sipariş verebilirsiniz.
Oldukça lezzetli yemekler sunan Burak Kuru Fasulyecisi, Pendik'te bir esnaf lokantası... Kuru fasulye akşam saatlerine doğru tükeniyor. Yolunuz düşerse mutlaka deneyin.
Telefon: (0216) 307 57 12