Her ne kadar Fas bize göre uzak bir ülke olsa da, Fas Çorbası yabancı olduğumuz bir tat değil... Kerevizli ve nohutlu bir et çorbası olarak özetleyebileceğimiz bu çorbayı graten patates ve çıtır maydanozlu ekmek ile sunabilirsiniz. İşte tarifimiz...
Malzemeler
Graten Patates tarifi için malzemeler:
Yapılışı
1. Soğanları gelişi güzel doğrayıp hafifçe kavurun. Renkleri hafif pembeleşince içerisine kereviz, kırmızı köz biber, zencefil koyup pişirin. Daha sonra 1 yemek kaşığı salçayı ilave edip güzelce karıştırın. Doğradığınız domatesleri de içerisine ilave edip karıştırın. Azar azar kemik suyu ilave edip karıştırma işlemine devam edin. (Koyu seviyorsanız kemik suyundan az oranda eklemenizi öneririm.)
2. Graten patatesler için patatesleri ince ince doğrayın. (İnce olması çiğ kalmaması için önemli) Doğradığınız patatesleri 5 dk kadar suda bekletin.
3. Beşamel sos için ; 1 tavada tereyağı ile unu kavurun. Rengi hafif sarı olana kadar kavurma işlemine devam edin. İçerisine muskat ve kremayı da ilave edip orta ateşte pişirme işlemine devam edin. Son olarak rendelemiş olduğunuz kaşar peynirlerini de ilave edin.
4. Küçük fırın tepsisini güzelce yağlayıp patatesleri içerisine dizip aralarına önceden hazırlamış olduğunuz beşamel sosu ilave edin. Kalan patatesleri üzerine ekleyin.
5. Çorbayı blendırdan geçirin ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Nohutları minik minik doğrayıp çorbaya ilave edin. 15-20 dakika kadar bu şekilde kaynatın.