YAŞAM - YEME - İÇME

Fırında kabak mücver tarifi

Baharın müjdecilerinden kabak raflarda yer aldı. Ceren Demirel fırında kabak mücver tarifiyle hem hafif hem de lezzetli bir seçenek sunuyor.

profil
BT Ekip
29.03.2019
Fırında kabak mücver tarifi

Mücver en sevilen sebze yemeklerinden. Hem sağlıklı hem de hafif olması açısından fırında yapmanızı öneriyorum. Yanında buz gibi bir yoğurtla çocuklara güzel bir öğlen yemeği oluyor.


Malzemeler:

 

  • 4 orta boy kabak
  • 3 dolu kaşık tam buğday unu
  • 2 yumurta
  • 4-5 adet taze soğan (ince kıyılmış)
  • Dereotu & Maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Ufalanmış beyaz peynir
  • Tuz & Karabiber


Yapılışı :

 

  • Kabakları rendeleyin ve üzerine biraz tuz serpip bir süzgece alın. Suyunu salmasını bekleyin.
  • 1 saat kadar bekledikten sonra elinizle iyice kabakları sıkıp kalan suyunu da sıkın.
  • Kabakları bir kaba alın ve kalan tüm malzemeyi de ilave edip güzelce karıştırın.
  • Yağladığınız fırın kabına karışımı dökün.
  • 190 °C ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.


Afiyet olsun.

Önceki ve Sonraki
Haberler