5 adımda lezzetli etin sırı
1.Öncelikle kasaptan seçtiğiniz etinizin yağlarını ayırmasını ve asla dilimlememesini isteyin. Örneğin mühürleyeceğiniz et bir bonfileyse yiyeceğiniz kadar eti alın ve böldürmeyin. Ayırdığınız yağ katmanı size pişirmede yardımcı olacaktır. Lütfen kasabınızdan etin yağ kısmını almayı unutmayın.
2.Etinizi dövdürmeyin ve lütfen kasabınızı eti pestile çevirmeden önce uyarın.
3.Aldığınız eti yağlamak isterseniz en iyi seçim ayçiçek yağı olacaktır. ( En iyi ısı transferini ayçiçek yağı sağlar.) Diğer bir seçenek ise kasapta ayırdığınız kendi yağı da bir o kadar lezzetli kılacaktır.
4.Kullanıcağınız döküm demir tava, eti pişirmek için en ideal seçenek olacaktır. Tavayı ocağa koyun ve ocağın altını en son dereceye kadar açın. Tavanın iyice ısındığından emin olduktan sonra içerisine ayırdığınız yağı güzelce gezdirin. Böylece etin tamamen kendi yağından bir yağ elde etmiş olacaksınız.
5. Eti tavaya koyup her tarafının eşit bir biçimde mühürleyin. Yani eti nefes almayacak bir şekilde, dışını hafif kahve rengi çıtır bir görüntü alana kadar mühürleyin. Ardından önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında pişirin. Böylece etinizin suyu içerisinde kalıca ve dışarıya suyu akıp kurumayacaktır.
Pişirme süresini nasıl ayarlarım?
- 200 derecede 25 dakika Rare (yani pişmemiş içerisi çiğ)
- 200 derecede 35 dakika Medium Rare (hafif pişmiş ama içerisi hala çiğ)
- 200 derecede 45 dakika Welldone (içerisi pişmiş çiğ değil)
(Pişirme süreleri evdeki fırınlara göre değişiklik gösterebilir.)