Malzemeler
-2 bardak nohut
-1 adet kırmızı soğan
-1 yemek kaşığı domates salça
-1 yemek kaşığı acı biber salçası
-1 çay kaşığı karabiber turşusu ya da normal karabiber
-4 adet kuzu kol
-1 çay kaşığı taze kekik
-1 avuç çeri domates
-4 yemek kaşığı tereyağı
-4-5 adet arpacık soğanı
-1 diş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı biber tozu
-Zeytinyağı
-Tuz, karabiber
Yapılışı
1. Nohutları bir gün öncesinden suda bekletin. (Eğer o gün yapacaksanız pişirme işlemini biraz daha uzun tutmanız gerekebilir.)
2. Etleri marine etmek için bir diş sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber ve taze kekikle etleri güzelce ovup üstü kapalı bir şekilde kenarda bekletin.
3. Soğanları yemeklik doğrayın. 1 yemek kaşığı tereyağı ile soğanları hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ve biber salçasını ekleyin. (Acı seviyorsanız acı biber salçasından bir kaşık daha koyabilirsiniz.) Orta ateşte hafifçe kavurun.
4. Suda beklettiğiniz nohutları salçalı karışıma ilave edip üzerine 3 bardak kaynar suyu ilave edin. Nohutlar suyunu çekene kadar su ilave etmeyin ne zamanki suyu çekerler tekrardan üzerine yavaşça su ekleyin.(Bu işlem uzun süreceğinden düdüklü tencerede kullanabilirsiniz.)
5. İçerisine baharatları, cherry domatesleri, kırmızı biber tozunu, karabiberi ve tuzu ekleyin.
6. Demir döküm tavada (Etleri en iyi pişiren o olduğu için ) tereyağını eritin ve yüksek ısıya gelene kadar bekleyin. Etleri tavaya alıp alt üst pişirin.
7. Nohutları borcamın ya da fırın kabınızın içerisine alın ve arpacık soğanlarını ekleyin. Pişirmiş olduğunuz etleri ekleyip üzerini alüminyum folyo ile hava almayacak bir biçimde kapatın.
8. Önceden hazırladığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin.