Omega-3 bakımından zengin somon balığını gelin bir de bu tarifle deneyelim.
Çıtır patates, beşamel sos, defne yaprağı, limon suyu, kuru baharatlar ve arzuya göre ezilmiş bir diş sarımsak... Sadece sağlıklı beslenme değil, hayatın koşuşturmacası içerisinde de daha pratik yemekler hazırlamak artık düşündüğünüzden daha kolay. Beş temal sosun en lezzetlilerinden biriyle karşınızda patatesli somon!
Malzemeler
-300 gram somon
-1/2 soğan
-1 adet patates
-1 diş sarımsak
-1 çay kaşığı muskat
-5 adet karanfil
-1 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı tereyağ
-2 su bardağı süt
-1 çay kaşığı kırmızı toz biber
-1 demet maydanoz
Üzeri için ;:
-Kurutulmuş baharat
İyi bir Beşamel Sosunun Püf Noktaları Nelerdir?
1.Sütü tencerenin içerisine alıp ocakta hafif ılımaya bırakın. Soğanın kabuklarını soyup sert kısmına karanfilleri baıtırıp sütün içerisine yerleştirin. Bu şekilde orta ateşde ılımaya bırakın. Teflon bir tavanın içerisine 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Kararmaya başlamadan önce içerisine süt karışımını ekleyin ve çırpma teliyle hafifçe karıştırın böylece un toplaşmasın. İçerisine muskatı ve son 1 yemek kaşığı tereyağınızı ekleyin. Ağır ağır pişmeye bırakın. Süt ve un Ttvanın içerisinde ağırlaşacağından kremamsı bir kıvam elde edeceksiniz. Bu sizin iyi bir beşamel sos yaptığınızın kanıtıdır.
Somonlu karışımın hazırlanması
1. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
2. Somonları minik parçalar halinde bölüp sosun içerisine yerleştirin. 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi ekleyin. Maydanozları ve sarımsağı ince ince doğrayıp karışımın içerisine ilave edin.
3. Patatesleri çok ince bir biçimde kesin. Önceden pişirme olmayacağı için patatesleri ince dilimleyebilmek çok önemli aksi taktirde patatesler pişmeyebiliyor.
4. Somonlu karışımı fırın kabınızın içersine alıp patatesleri üzerine dizin ve üzerine kurutulmuş baharatları ekleyin. 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.