MALZEMELER
Pasta katları için:
- 3 yumurta
- 100 gr labne
- Bir tutam tuz
- 2 YK bal
Krema için:
- 6 YK süzme yoğurt
- 2 YK labne
- 4 YK bal
- 2-3 damla vanilya özü (tercihen)
YAPILIŞI
- Yumurta sarılarını beyazlarından düzgünce ayırın.
- Yumurta beyazlarına bir çimdik tuz ekleyip blender ile yoğun kıvamlı köpük elde edene kadar çırpın.
- Başka bir kapta yumurta sarıları, labne ve balı birbirine yedirerek iyice karıştırın.
- Yumurta sarılı karışımı köpürttüğümüz yumurta beyazlarına yedirerek bir spatula yardımıyla yavaşça karıştırarak 2 seferde ekleyin.
- Yağlı kağıt koyulmuş fırın tepsisi üzerine bir kaşık yardımıyla aralıklı olarak karışımdan yuvarlaklar dökün.
- Fırını önceden 150 derecede ısıtın, hamurlarınızı yaklaşık 15 dk kontrollü şekilde renkleri değişene kadar pişirin.
- Bu sırada krema için olan tüm malzemeleri bir kasede homojen olana kadar karıştırın. Pastayı birleştirmeye başlamadan önce kremanızın soğuk olduğundan emin olun.
- Çilekleri küçük-orta büyüklükte doğrayın.
- Şimdi pasta katlarını birleştirmeye başlayabilirsiniz;
- En alta bir kat kek, üzerine biraz krema üzerine çilek şeklinde pastamızı yukarı doğru oluşturuyoruz.
- Dilediğiniz kadar kat yapabilirsiniz😍
- En üstünü pudra şekeriyle istediğiniz motifle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!!♥
Bonus: Aşkın kimyası hakkında bilmeniz gerekenler