YAŞAM - YEME - İÇME

Floating Island tarifi

Fransız mutfağının en özel tatlılarından olan Floating Island, vanilya sevenlerin favori lezzetlerinden olmaya aday! Vacilando Şefi Özge Kırış paylaştı.

profil
BT Ekip
25.08.2021
Floating Island tarifi

İngiliz Kreması için:
3 adet yumurta sarısı
3/4 su bardağı süt
1/3 su bardağı şeker
1/8 çay kaşığı tane vanilya

Mereng için:
2 yemek kaşığı pudra şekeri
6 adet yumurta beyazı
3/4 cup (kahve mug'ından ölçü alabilirsiniz) toz şeker
Büyük bir tutam tuz


İngiliz Kreması için:
1. Yumurta sarılarını ve şekeri bir kapta kabarana kadar çırpın.
2. Sütü ve vanilyayı bir sos tenceresinde kaynamaya yaklaşana kadar ısıtın.
3. Sütü, yumurta karışımının içine yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin. 
4. Spatulayla 8 çizerek düşük ateşte sürekli karıştırın. Parmağınızla spatulanın üzerindeki sosa çizgi çektiğinizde olmuş demektir. Fazla pişirmekten kaçının.

Mereng için:
1. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt koyun ve üzerine pudra şekeri serpin.
2. Fırını 110 dereceye ayarlayın.
3. Yumurta beyazlarının içine tuz ekleyin. Mikserle çırpın.
4. Toz şekeri yavaş yavaş içine eklerken çırpmaya devam edin.
5. Fırın tepsisine porsiyonlayın ve üzerine tekrar pudra şekeri ekin.
6. Fırında 45 dakika ya da kuruyana kadar pişirin.
7.Tabağın altına kremayı koyun üzerine bezeleri yerleştirin. Dilerseniz taze meyve ile de süsleyebilirsiniz.

Bonus: Çikolatalı vegan turta tarifi


Önceki ve Sonraki
Haberler