YAŞAM - YEME - İÇME

Granola nasıl yapılır?

Hem pratik hem de sağlıklı bir atıştırmalık olarak granolayı değerlendirebilirsiniz. İzem Armağan püf noktaları ile paylaştı...

profil
İzem Armağan
12.11.2019
Granola nasıl yapılır?

Malzemeler

•    2 su bardağı yulaf ezmesi
•    4-5 yemek kaşığı vişne kurusu
•    1 çay bardağı kuru dut
•    2 yemek kaşığı bal
•    1/2 su bardağı üzüm pekmezi
•    1 çay bardağı süzme yoğurt
•    1 avuç yaban mersini
•    1 avuç frenk üzümü


1.    Yaban mersini ve Frenk üzümünün bir kısmını 1 çay bardağı süzme yoğurtla mixerden geçirin. Ve mutfak poşetinizin içerisine koyup buzdolabında bekletin.
2.    Bal ve pekmezi bir kap içinde karıştırıp yulafı ekleyin ve hepsi pekmeze bulanıncaya kadar karıştırın.
3.    Fırına verdikten 10 dakika sonra tepsiyi çıkarın (dikkat edin sıcak) tepsideki malzemeyi spatula yardımıyla karıştırın ve tekrar fırına verin.
4.    10 dakika sonra tekrar aynı karıştırma işlemini yapın ve fırına verin.
5.   5 dakika daha fırınladıktan sonra fırını kapatın. Fırının kapağını açın ve tepsi içindeyken granolayı soğumaya bırakın.
6.  Tamamen soğuyan granolayı elinizde ufalayarak kavanoza alın. İçine kuru meyve ilave ederek saklayabilirsiniz.
7.    Poşete koyduğunuz süzme yoğurdun ucundan makasla kesin. 
8.    Bir bardağın içerisine önce yoğurt karışımınızı daha sonra da granola karışımını koyarak kat yapın. Daha sonra da üzerini kalan yaban mersini ve frenk üzümünüzle süsleyebilirsiniz.

 

Önceki ve Sonraki
Haberler