YAŞAM - YEME - İÇME

Gül kokulu layali tatlısı tarifi

Öyle bir tatlı düşünün ki mis gibi gül kokuyor. Görüntüsüyle bile göz dolduran bu tatlıya misafirleriniz bayılacak. Okan Filizçay, bu tatlı çok şekerli olmadığı için orijinalinde olduğu gibi şerbetle sunum yapmanızı öneriyor

profil
BT Ekip
16.03.2025
Gül kokulu layali tatlısı tarifi

1 su bardağı: 200 ml

 

İrmikli taban için:

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 3-4 yemek kaşığı içilebilir gül suyu
  • Damla sakız da kullanabilirsiniz 

 

Şerbet için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı içilebilir gül suyu 
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

 

Krema için:

  • 200 ml krema
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri (pudra şekeri yerine 3 dakikada olan hazır pastacı kreması ya da krem şanti de kullanabilirsiniz)

 

Süsleme için:

  • Kuru gül yaprağı (aktarlarda bulabilirsiniz) ve Antep fıstığı 

İrmikli taban için; verilen tüm malzemeyi tencerede karıştırıp orta ateşte yoğun kıvama gelene kadar pişirin. Ardından borcama alıp soğumaya bırakın. 

Şerbet için; şeker ve suyu orta ateşte kaynatın. Kabarcıklar çıkmaya başlayınca limon suyunu ilave edin. Ardından soğumaya bırakın. 

Üst kreması için; kremayla pudra şekerini kabarana kadar çırpın. 

Hepsini bir araya getirdikten sonra üstünü süsleyin. 

Hepsi bu kadar, afiyet olsun


Önceki ve Sonraki
Haberler