Tam zamanı… Hem makarnanın, hem bal kabağının. Üstelik olur da erişemezseniz havuçla da yapabileceğiniz leziz soslu bir Gniocchi tarifimiz var. Hafta sonu keyfinini katlamaya hazır olun
1 küçük havuç veya bir su bardağı doğranmış bal kabağı
1 küçük patates
3-4 kaşık un
4-5 kaşık zeytinyağı
Önce doğranmış havucu ya da bal kabağını kaynayan suda haşlamaya başlayın. Sonra patatesi küçük küçük doğrayıp içine ekleyin, beraber iyice yumuşayana kadar haşlansın. Haşlama suyundan biraz ayırın. Süzüp ezin, tamamen ezilmesi için çelik bir süzgeçten geçirebilirsiniz. Unu kontrollü bir biçimde ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin. Un fazla kaçarsa ayırdığınız haşlama suyundan ekleyebilirsiniz.
Hamurdan minik toplar yapıp üzerine bıçakla çizikler atın ve bal kabağı şekli verin. Kaynayan suda su yüzüne çıkana kadar 6-7 dakika makarna gibi haşlayın. Süzüp bir tavada az yağın üzerine alın, tabanlarının hafif yağlanmasını sağlayın.
Sosu için malzemeler
1 küçük soğan
3-4 kaşık zeytinyağı
1 paket krema
1 çay kaşığı zerdeçal
1 diş sarımsak
1/4 su bardağı rende parmesan
Minicik kıyılmış soğanları zeytinyağında yakmadan soteleyin, biraz terlediklerinde kremayı ve zerdaçalı ilave edin. Ezilmiş sarımsak ile karıştırın. Servis tabağına almadan altını kapatıp rende parmesan ile bağlayın. Sosunuzu servis tabağına alıp üzerine Gniocchileri yerleştirin.
Afiyetler olsun.