YAŞAM - YEME - İÇME

Havuçlu kek tarifi

Kokusuyla bile huzur veren pratik bir sonbahar tarifi 'havuçlu kek'... Ceren Demirel paylaştı.

profil
Ceren Demirel
11.10.2020
Havuçlu kek tarifi

Sonbahar havasına yakışan en güzel lezzet nedir diye sorsalar, tereddütsüz “havuçlu kek” derim. Fırında pişerken evi saran kokusu öyle huzur vericidir ki… Deneyin görün :)

200ml’lik bardakla;
•    3 yumurta
•    1 bardak şeker
•    1 bardak yoğurt
•    ¾ bardak zeytinyağı
•    3 bardak un
•    1’er paket vanilin & kabartma tozu
•    1 tatlı kaşığı tarçın.
•    3 orta boy rendelenmiş havuç
•    1 avuç kuru üzüm.
•    1 avuç parçalanmış ceviz
•    2 çorba kaşığı hindistancevizi tozu
•    2 çorba kaşığı hindistancevizi yağı
•    ¼ bardak süt


•    Yumurtalarla şekeri iyice köpük kıvamı alana kadar mikserle çırpın.
•    Yoğurt ve zeytinyağını ilave edip biraz daha karıştırın. Peşinden un, vanilin, kabartma tozu, tarçını da ekleyin.
•    Mikseri bırakın; rende havuç, hindistancevizi tozu ve yağı, ceviz, üzüm ve sütü de ekleyip bir kaşık ya da spatulayla karıştırın.
•    180°C ısıtılmış fırında, bıçak batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin. Ortalama 30-40 dakika.

☆Tüm malzemeleriniz oda sıcaklığında olursa daha iyi sonuç alırsınız.

Mutlaka deneyin: Fincan kek tarifi


Önceki ve Sonraki
Haberler