Sonbahar havasına yakışan en güzel lezzet nedir diye sorsalar, tereddütsüz “havuçlu kek” derim. Fırında pişerken evi saran kokusu öyle huzur vericidir ki… Deneyin görün :)
200ml’lik bardakla;
• 3 yumurta
• 1 bardak şeker
• 1 bardak yoğurt
• ¾ bardak zeytinyağı
• 3 bardak un
• 1’er paket vanilin & kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı tarçın.
• 3 orta boy rendelenmiş havuç
• 1 avuç kuru üzüm.
• 1 avuç parçalanmış ceviz
• 2 çorba kaşığı hindistancevizi tozu
• 2 çorba kaşığı hindistancevizi yağı
• ¼ bardak süt
• Yumurtalarla şekeri iyice köpük kıvamı alana kadar mikserle çırpın.
• Yoğurt ve zeytinyağını ilave edip biraz daha karıştırın. Peşinden un, vanilin, kabartma tozu, tarçını da ekleyin.
• Mikseri bırakın; rende havuç, hindistancevizi tozu ve yağı, ceviz, üzüm ve sütü de ekleyip bir kaşık ya da spatulayla karıştırın.
• 180°C ısıtılmış fırında, bıçak batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin. Ortalama 30-40 dakika.
☆Tüm malzemeleriniz oda sıcaklığında olursa daha iyi sonuç alırsınız.
Mutlaka deneyin: Fincan kek tarifi