Sos için:
Pilav için:
Yarım hindimizi yıkayıp nemini güzelce almakla işe başlıyoruz. Sos için tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Hindimizin her yerine sosu sürüyoruz. Bu şekilde en az iki saat dolapta bekletiyoruz.
Pişirme poşetinin içine bir çay kaşığı un döküp poşeti unluyoruz. Hindimizi içine yerleştiriyoruz. Paketin ağzını kapatıp üzerinde delikler açınca 180 derecede alt üst ısınmış fırında yaklaşık 90 dakika pişiriyoruz.
Pilav için geniş bir tencerede yağı ısıtıyoruz. İlk olarak bademleri 1-2 dakika yakmadan kavuruyoruz. Üzerine soğanları atıp terletiyoruz. Sonraki adımlardaysa üzüm, yeni bahar, tarçın ve pirinçleri karıştırarak ilave ediyoruz. Pirinçler kavurulunca sıcak suyu ekliyoruz. Ateşin altını kısıp kapağı kapalı şekilde suyunu çekmesini bekliyoruz. Suyunu çeken pilavı ateşten alıp demlenmeye bırakıyoruz.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.