YAŞAM - YEME - İÇME

İç pilavlı pratik hindi tarifi

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan hindi ve yanındaki en iyi eşlikçisi iç pilav için pratik bir tarifimiz var… Ayrıca bu iç pilav tarifini perde pilavında da kullanabilirsiniz. Okan Filizçay, tüm tarifi nar taneleriyle süsleyerek servis etmenizi öneriyor

profil
BT Ekip
29.12.2024
İç pilavlı pratik hindi tarifi
  • Yarım hindi

 

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik, pul biber, zerdeçal, yeni bahar (Baharatların miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)

 

Pilav için:

  • 400 ml pirinç 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 40 gr kuş üzümü
  • 1 su bardağı çiğ badem (sıcak suda bekletilip kabuğu soyulacak)
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 600 ml sıcak su 
  • İsteğe bağlı maydanoz ya da dereotu

Yarım hindimizi yıkayıp nemini güzelce almakla işe başlıyoruz. Sos için tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Hindimizin her yerine sosu sürüyoruz. Bu şekilde en az iki saat dolapta bekletiyoruz.

Pişirme poşetinin içine bir çay kaşığı un döküp poşeti unluyoruz. Hindimizi içine yerleştiriyoruz. Paketin ağzını kapatıp üzerinde delikler açınca 180 derecede alt üst ısınmış fırında yaklaşık 90 dakika pişiriyoruz.

Pilav için geniş bir tencerede yağı ısıtıyoruz. İlk olarak bademleri 1-2 dakika yakmadan kavuruyoruz. Üzerine soğanları atıp terletiyoruz. Sonraki adımlardaysa üzüm, yeni bahar, tarçın ve pirinçleri karıştırarak ilave ediyoruz. Pirinçler kavurulunca sıcak suyu ekliyoruz. Ateşin altını kısıp kapağı kapalı şekilde suyunu çekmesini bekliyoruz. Suyunu çeken pilavı ateşten alıp demlenmeye bırakıyoruz.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler