1 su bardağı: 200 ml
Tavaya toz şekeri alıp kısık ateşte eritmeye başlıyoruz. Kaşıkla falan karıştırmıyoruz ama tavayı sağ sol yaparak yavaşça hareket ettirebiliriz. Şeker eriyip karamelize olunca kalıbımızın tabanına alıyoruz.
Ben baton kalıp kullandım yuvarlak kalıp da kullanabilirsiniz.
Erimiş şeker kalıpta soğurken diğer malzemeleri blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getiriyoruz.
Süzerek kalıbımıza aktarıyoruz. Kalıbı daha geniş bir kaba alıp tabanına iki parmak su ekliyoruz. Kalıbın üzerini pişirme kağıdı ve alüminyum folyo ile kapatıyoruz
Alt üst 170 derece ısınmış fırında 1 saat pişiriyoruz. Son 10 dakikasında üzeri açık şekilde pişiriyoruz.
Tatlımızı bu şekilde buzdolabında en az 7-8 saat dinleniyoruz. Dinlenen tatlıyı ters çevirip kalıbından çıkararak servis ediyoruz. (Kolay çıkması için 1-2 dakika sıcak suda bekletebilirsiniz)
Ben tırtıklı kesme aparatı ile fotoğraftaki şekli verdim; siz arzu ettiğiniz şekilde dilimleyebilirsiniz.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.