YAŞAM - YEME - İÇME

İtalyan şeften 3 İtalyan lezzeti

İtalyan mutfağını sever misiniz? Terrazza Italia şefi Claudio Chinali’nin bu özel lezzetleri ile bugünkü menünüze farklı bir kültür katın.

profil
BT Ekip
14.11.2021
İtalyan şeften 3 İtalyan lezzeti

1 porsiyon

 

Malzemeler

  • 5 adet Mersin kırmızı şeker karides
  • 20-30 gr Stracciatella peyniri
  • Limon rendesi
  • Sızma zeytinyağı
  • Tuz
  • Yenilebilir çiçek

 

Yapılışı

Karidesi kabuklarından ayırıp temizleyin ya da ayıklanmış karides kullanabilirsiniz. Temizlenen karidesleri streç film arasına koyun ve düz bir materyalden yardım alarak üzerine hafifçe bastırın, yuvarlak form almasını sağlayın. Üzerine deniz tuzu, limon kabukları ve sızma zeytinyağı ekleyerek lezzetlendirin. Son olarak yarım ay şeklinde Stracciatella peynirini koyun.

 

İtalyan şeften 3 İtalyan lezzeti

1 porsiyon

 

Malzemeler

  • 85 gr Spaghetti di Gragnano

 

5 domatesli sos için

  • 5 farklı renkte domates
  • Sarımsak
  • Soğan
  • Ayvalık sızma zeytinyağ
  • Fesleğen
  • Şeker
  • Karabiber

 

Üzeri için

  • Fesleğen
  • Yağ
  • Parmigiano Reggiano peyniri
  • Taze fesleğen
  • Tuz

 

Yapılışı

Tencereye zeytinyağını ekleyin. Küçük küçük doğranan soğan ve sarımsakları ekleyip  kavurun. Küp küp doğranmış farklı renkteki domatesleri ekleyip, sos kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra süzün. Spaghetti makarnayı 11 dakika tuzlu suda haşlandıktan sonra süzüp sosun üzerine ekleyin ve sos ile makarnayı birleştirin. Tabağa alınan makarnanın üzerine toz Grana Padano ve fesleğenli yağ gezdirin.

 

İtalyan şeften 3 İtalyan lezzeti

Malzemeler

  • 1.5 litre manda sütü
  • 1 kg krema
  • 600 gr toz şeker
  • 10 adet yumurta
  • 2 yumurta
  • Karışık turunçgiller

 

Karamel sos için

  • 400 gr toz şeker
  • 100 ml su

 

Yapılışı

Manda sütü, krema ve şekeri tencereye koyup kısık ateşte kaynatın. Kaynayan karışımdan üçte birini kenara ayırdıktan sonra yumurtaları ekleyip karıştırın. Geri kalan karışımı azar azar ekleyerek hepsini birleştirin. Ayrı bir tavada şekeri 200 dereceye getirerek karamel olmasını sağlayın ve ince olarak bir kaba dökün. Camlaşan karamelin üzerine manda sütüyle yaptığınız karışımı ekleyin. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında, farklı bir kabın içine koyarak benmari şeklinde pişirin. Fırından çıkan tatlıyı soğutun. Soğuyan tatlıyı turunçgillerle servis edin.

Bonus: Gazpacho Verde nasıl yapılır?

 

 

İtalyan şeften 3 İtalyan lezzeti
Önceki ve Sonraki
Haberler