1 porsiyon
Malzemeler
Yapılışı
Karidesi kabuklarından ayırıp temizleyin ya da ayıklanmış karides kullanabilirsiniz. Temizlenen karidesleri streç film arasına koyun ve düz bir materyalden yardım alarak üzerine hafifçe bastırın, yuvarlak form almasını sağlayın. Üzerine deniz tuzu, limon kabukları ve sızma zeytinyağı ekleyerek lezzetlendirin. Son olarak yarım ay şeklinde Stracciatella peynirini koyun.
1 porsiyon
Malzemeler
5 domatesli sos için
Üzeri için
Yapılışı
Tencereye zeytinyağını ekleyin. Küçük küçük doğranan soğan ve sarımsakları ekleyip kavurun. Küp küp doğranmış farklı renkteki domatesleri ekleyip, sos kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra süzün. Spaghetti makarnayı 11 dakika tuzlu suda haşlandıktan sonra süzüp sosun üzerine ekleyin ve sos ile makarnayı birleştirin. Tabağa alınan makarnanın üzerine toz Grana Padano ve fesleğenli yağ gezdirin.
Malzemeler
Karamel sos için
Yapılışı
Manda sütü, krema ve şekeri tencereye koyup kısık ateşte kaynatın. Kaynayan karışımdan üçte birini kenara ayırdıktan sonra yumurtaları ekleyip karıştırın. Geri kalan karışımı azar azar ekleyerek hepsini birleştirin. Ayrı bir tavada şekeri 200 dereceye getirerek karamel olmasını sağlayın ve ince olarak bir kaba dökün. Camlaşan karamelin üzerine manda sütüyle yaptığınız karışımı ekleyin. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında, farklı bir kabın içine koyarak benmari şeklinde pişirin. Fırından çıkan tatlıyı soğutun. Soğuyan tatlıyı turunçgillerle servis edin.
Bonus: Gazpacho Verde nasıl yapılır?