YAŞAM - YEME - İÇME

Kahramanmaraş’ın meşhur sömelek köftesi tarifi

Az malzemeli ve bereketli oluşuyla bilinen, Kamhamanmaraş’ın meşhur sömelek köftesini çok seveceğinize eminiz. Yapılışı fellah köftesinden daha pratik olan bu tarifi Okan Filizçay, sarımsaklı yoğurt ve kuru naneyle servis etmenizi öneriyor

profil
BT Ekip
23.03.2025
Kahramanmaraş’ın meşhur sömelek köftesi tarifi

1 su bardağı: 200 ml

 

Köfte için:

  • 1 su bardağı köftelik bulgur 
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta 
  • 200 gr yağsız kıyma
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1’er çay kaşığı kimyon, karabiber, tuz

 

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı + 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça (karışık kullanabilirsiniz)
  • 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber 
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 kepçe köfteleri haşladığınız sudan

Bulgur, irmik ve tuzu geniş bir kaseye alıp üzerine su ekleyince 10 dakika şişmesini bekliyoruz.

Islattığımız bulgura diğer malzemeleri ekleyerek yoğuruyoruz. Hamur haline gelen karışımdan parçalar alıp köfteye parmak şekli veriyoruz.

Biraz dinlenince kaynamış tuzlu suda yaklaşık 5-6 dakika haşlıyoruz. (Suya 2-3 damla limon da ekleyelim)

Sos için; eriyen yağa salçayı alıyoruz, çok az kavrulunca haşlama suyunu ekliyoruz. Salça iyice çözülünce baharatları atıyoruz. (Baharatları yakmayalım, orta ateşte olsun) Son olarak da köfteleri 3-4 dakika burada pişiriyoruz.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun. 


Önceki ve Sonraki
Haberler