1 su bardağı: 200 ml
Köfte için:
Sos için:
Bulgur, irmik ve tuzu geniş bir kaseye alıp üzerine su ekleyince 10 dakika şişmesini bekliyoruz.
Islattığımız bulgura diğer malzemeleri ekleyerek yoğuruyoruz. Hamur haline gelen karışımdan parçalar alıp köfteye parmak şekli veriyoruz.
Biraz dinlenince kaynamış tuzlu suda yaklaşık 5-6 dakika haşlıyoruz. (Suya 2-3 damla limon da ekleyelim)
Sos için; eriyen yağa salçayı alıyoruz, çok az kavrulunca haşlama suyunu ekliyoruz. Salça iyice çözülünce baharatları atıyoruz. (Baharatları yakmayalım, orta ateşte olsun) Son olarak da köfteleri 3-4 dakika burada pişiriyoruz.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.