Kahveyi seviyorsanız, yanında tüketeceğiniz tatlının da kahveli olmasına ne dersiniz? Eğer yanıtınız ‘Evet’se, Vacilando şefi Özge Kırış’ın verdiği kahveli parfe tarifini mutlaka denemelisiniz
Malzemeler
1/3 su bardağı çekilmiş espresso çekirdeği
1+ 2/3 su bardağı süt
1/2-1/3 su bardağı arası şeker
10 adet yumurta sarısı
2 adet yumurta beyazı
2 su bardağı çırpmak için krema
Yapılışı
Bir gece önceden süt ve kahveyi küçük bir tencerede kaynatıp beş dakika bekleyin.
İnce bir bone ya da süzgeç yardımıyla sütü süzün.
Şeker ve yumurta sarısını iyice çırpın.
Karışıma sütü azar azar yedirin ve tekrar tencereye alın. 82 derece olana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Ateşten alıp soğuyana kadar beş dakika kadar çırpmaya devam edin ve buzdolabına koyun.
Ertesi gün kremayı ve bir çırpma kasesini buzlukta 30 dakika soğutun.
Başka bir çırpma kasesinde yumurta beyazlarını mikser yardımıyla iyice kabartın.
Buzluktan aldığınız kaseye kremayı dökün ve kabarana kadar çırpın.
Süt karışımını yumurta beyazlarının üzerine dökün ve kremayı yavaş yavaş eklerken bir yandan karıştırın.
Kalıplara dökün ve en az dört saat buzlukta bekletin.
Dilerseniz ters çevirerek ya da kalıplarının üzerini süsleyerek servis edin. Bekletmeden tüketin.