YAŞAM - YEME - İÇME

Kahveli parfe tarifi

Kahveyi seviyorsanız, yanında tüketeceğiniz tatlının da kahveli olmasına ne dersiniz? Eğer yanıtınız ‘Evet’se, Vacilando şefi Özge Kırış’ın verdiği kahveli parfe tarifini mutlaka denemelisiniz

Kahveli parfe tarifi
  • 1/3 su bardağı çekilmiş espresso çekirdeği
  • 1+ 2/3 su bardağı süt
  • 1/2-1/3 su bardağı arası şeker
  • 10 adet yumurta sarısı
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 2 su bardağı çırpmak için krema
  • Bir gece önceden süt ve kahveyi küçük bir tencerede kaynatıp beş dakika bekleyin.
  • İnce bir bone ya da süzgeç yardımıyla sütü süzün.
  • Şeker ve yumurta sarısını iyice çırpın.
  • Karışıma sütü azar azar yedirin ve tekrar tencereye alın. 82 derece olana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Ateşten alıp soğuyana kadar beş dakika kadar çırpmaya devam edin ve buzdolabına koyun.
  • Ertesi gün kremayı ve bir çırpma kasesini buzlukta 30 dakika soğutun.
  • Başka bir çırpma kasesinde yumurta beyazlarını mikser yardımıyla iyice kabartın.
  • Buzluktan aldığınız kaseye kremayı dökün ve kabarana kadar çırpın.
  • Süt karışımını yumurta beyazlarının üzerine dökün ve kremayı yavaş yavaş eklerken bir yandan karıştırın.
  • Kalıplara dökün ve en az dört saat buzlukta bekletin.
  • Dilerseniz ters çevirerek ya da kalıplarının üzerini süsleyerek servis edin. Bekletmeden tüketin.
Önceki ve Sonraki
Haberler