YAŞAM - YEME - İÇME

Kinoalı kısır tarifi

Geleneksel lezzetimiz kısıra biraz Güney Amerika havası katmaya ne dersiniz?

Kinoalı kısır tarifi
Her zaman yaptığınız kısıra biraz farklılık ve sağlık katmaya ne dersiniz? Ben kinoa ile Bogota Colombialı öğrencim Pilar sayesinde tanıştım. Kinoanın faydalarını okudukça, kültürleri birleştirecek farklı tarifler keşfetme arzusu, aklıma kinoadan kısır yapma fikrini getirdi.

Kendi tadımlarımda kinoa kısırına duyduğum hayranlığı, başkalarının da tatması ve bu lezzetten mahrum kalmamaları düşüncesiyle, Amerika'da verdiğim bir davette, birçok farklı kültürü birleştiren bu kinoa kısırını yaptım. Davete katılanların yüzünde oluşan o memnuniyet tebessümü bu tarifimi bir kez daha onaylamış oldu. Bir miktar yöresel biraz da Güney Amerika havası taşıyan doyulmaz bu tarifin ana ürünü olan kinoayı biraz tanıyalım. And Dağları’nın çorak yamaçlarında yetişen kinoa yaklaşık 5.000 ila 7.000 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen günümüzde Avrupa’dan sonra bizlerin yeni tanıştığı bir tahıl. Tat olarak bulgurdan pek bir farkı bulunmamasına karşın protein değeri olarak biraz daha kalitelidir.

Kinoa, pirinç ve bulgur gibi birçok tahıla alternatif olarak kullanabileceğiniz oldukça sağlıklı bir besin. Tam protein kategorisinde bulunan kinoa, vücudun ihtiyaç duyduğu tüm amino asitleri de içermektedir. Glüten içermediği içinde çölyak hastaları içinde bir tehdit oluşturmamaktadır. Tokluk hissi vermesiyle birlikte, diğer tahıllara nazaran iki kat fazla lif içerdiği içinde sindirim sistemine yardımcı olmaktadır.

Önceki ve Sonraki
Haberler