Aşçılık hayatıma başladığım yıllarda bir dönem yerel tatları yerinde keşfetmek ve deneyimlemek amacıyla Gaziantep’e gitmiştim. Antep mutfağı, birbirinden farklı baharat ve et kombinasyonuyla beni her zaman etkilemiştir. Bu mutfağın bilinen en lezzetli kebaplarından biri de fıstıklı kebaptır.
Antepli ustanın dediğine göre, fıstıklı kebap, İstanbulluları kebaba çekebilmek için üretilmiş bir kebap çeşidiymiş. Bu lezzetli kebabı, vişne sosu ile buluşturma fikri ise tam da bu noktada, eski tariflere yeni yorumlar katma isteğimle doğdu ve Gaziantepli bir aşçı ile birlikte bu tarifi geliştirdik.
Kebapların şahı diyebileceğim bir lezzet fıstıklı kebap. Vişnenin mevsimi gelmesiyle birlikte benim de en sevdiğim yemeklerden biri olan Gaziantep yöresine ait vişne soslu fıstıklı kebap aklıma geldi. Bu kebabı diğer kebaplardan ayıran en büyük özellik altına koyacağımız vişne bazlı tatlı ekşi sostur. Vişnenin, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, gözler için faydalı olduğu, içerisinde A ve C vitaminlerinin bulunduğu ve aynı zamanda anti-ageing özelliğinin olduğu uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Bu yoğun lezzet bombardımanının bir porsiyonu sadece 675 kalori olmakla birlikte içerisinde sağlık da barındırıyor. Yapımı pratik, üstelik misafirlere sunulacak kadar da havalı bir tarif.