YAŞAM - YEME - İÇME

Kış sebzeli fırın tavuk

Havaların soğumaya başladığı bu günlerde fırında sıcacık sebzeli tavuk yapıyoruz.

Kış sebzeli fırın tavuk
Kış sebzeli fırın tavuk
Sebzeli tavuk yemeği en klasik tavuk yemeklerinden biridir… Sıcak tencere yemeklerinin en çok yapıldığı kış mevsiminde fırın yemeklerinin yeri ayrı oluyor. Yanında sıcacık tereyağlı bir pilav bu yemeğin olmazsa olmazı!

Yemeğin daha lezzetli olmasını aslında birçok unsur belirleyebiliyor. Yemek pişirirken dikkat edilen metotlar, kullanılan malzemelerin taze ve kaliteli oluşu en büyük etkenler arasında yerini alıyor. 

Fırında tavuğun beyaz göğüs etinin kurumaması için butları birbiri üzerine çapraz koyun. Pişirdikten yarım saat sonra tavuğu ters çevirip bu işlemi sürdürebilirsiniz. Böylece yağı içerisinde kalıp daha çıtır bir tavuk elde etmiş olursunuz.

 


Önceki ve Sonraki
Haberler