YAŞAM - YEME - İÇME

Lahmacun böreği tarifi

Lahmacun sevenler bu tarife bayılacak! Lahmacun böreğini denedikten sonra dışarıdan lahmacun siparişi vermeyi bırakacaksınız. Okan Filizçay, yoğurt maydanoz ikilisini bu tarife çok yakıştırıyor

profil
BT Ekip
5.01.2025
Lahmacun böreği tarifi
  • 3 adet yufka

 

İç malzeme:

  • 350 gr kıyma
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 büyük boy yeşil biber 
  • 2 adet domates 
  • 1 tutam maydanoz 
  • 1-2 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (kıymam zaten yağlı olduğu için ben kullanmadım)
  • 1-2 diş rendelenmiş sarımsak (opsiyonel)

 

Sos için:

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • Çok az tuz

İşe ilk önce kıymalı iç karışımımızı hazırlamakla başlıyoruz. İç malzemeler için yukarıda verilen tüm malzemeleri çok ince doğrayıp karıştırıyoruz.

Aynı zamanda sos için verilen malzemeleri de güzelce çırpıyoruz.

Fırın tepsimize yufkaları koyup her katı sosla buluşturuyoruz. (Pişirme kağıdı kullanmalısınız)

Her üç yufkayı da sosla buluşturduktan sonra tepsinin dışına çıkan kenarları içe doğru katlıyoruz. En üste de kıymayı dağıtıyoruz. 

180 derecede ısınmış fırına ortalama 45 dakikalığına gönderiyoruz. Fırından çıkınca da ilk sıcaklığını atınca dikkatlice rulo haline getirip kesiyoruz.

Sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler