Malzemeler
-100 gram yağlı kıyma
-100 gram yağsız kıyma
-1 çay kaşığı toz kişniş
-1 çay kaşığı toz paprika
-1 çay kaşığı ezilmiş sarımsak
-1 çay bardağı un
-1 paket tagliatelle makarna
-1 adet kırmızı biber
-1 tutam dereotu
-Yarım çay bardağı krema
-1 bardak rendelenmiş taze kaşar
-Tuz, karabiber
-Zeytinyağı
Yapılışı
1- Köftenin baharatlarını (toz kişniş, toz paprika, ezilmiş sarımsak) ekleyip güzelce yoğurduktan sonra top haline getirip una bulayın.
2- Tavaya hafif zeytinyağı koyup köfteleri içerisine atıp kapağını kapatıp güzelce pişmesini sağlayın.
3- Köfteleri kenara alıp yağını bir peçete yardımıyla süzdükten sonra kırmızı biberleri aynı tavanın içerisine alın ve kavurun.
4- Kremayı köfteleri ve kaşarı aynı tavanın içerisine koyup yavaşça pişirmeye devam edin.
5- Haşladığınız makarnaları sosun içerisine koyup güzelce karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.